Google Lens е визуална търсачка, появила се през октомври миналата година

...
Google Lens е визуална търсачка, появила се през октомври миналата година
Коментари Харесай

Приложението Google Lens достъпно вече за всички андроид телефони

Google Lens е визуална търсачка, появила се през октомври предходната година с излизането на смартфона Pixel 2. Сега приложението е налично към този момент за всички андроид телефони, нa които e конфигуриран и Google Рhoto, а скоро ще бъде налице и за iOS, споделя Business Insider.

Гугъл Lens е планиран да бъде образна търсачка, употребяваща камерата на вашия смарт телефон, с цел да разпознава това, което виждате в действителния свят. Приложението е към момента една от най-футуристичните технологии, с които Гугъл работи сега, твърди изданието. Много малка част от другите софтуерни компании до момента са пуснали подобна форма на образно търсене. Между тях и Pinterest.

Гугъл Lens работи като " интелигентна " лупа - може да разпознава това, което заснемете и да извлечете значима информация. Най-хубавото е, че може и да чете текст. Ако извършите фотография на визитка, Lens може да сътвори нов контакт с информацията, отпечатана върху нея. Или в случай че заснемете адрес, ще може да го свържете с напътствията на Гугъл Maps, което ви икономисва досадното въвеждане. Също по този начин, в случай че извършите фотография на името на мрежата и паролата, приложението автоматизирано може да ви свърже с WiFi.

Докато технологията към момента е в зародиш, упованието е, че скоро ще можем да разузнваме света към нас, използвайки камерата на смарт телефоните ни, както вършим това с микрофоните, когато чуем забавно музикално парче.

Можете да се сдобиете с Google Lens на своето Android устройство само като актуализирате приложението Гугъл Photo. Когато Гугъл Lens се добави на устройството ви, ще се покаже като малка лупа в долната част на екрана, когато вършиме фотография или я отваряте.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР